„Да изчистим България …” – участвай активно, от самите нас зависи в каква среда живеем!

4/5/2015
 

ОБЩИНА ТУТРАКАН

7600 Тутракан, ул. “Трансмариска” № 31, тел. 0866/60621, факс:0866/60636

 
„Да изчистим България …” – участвай активно, от самите нас зависи в каква среда живеем!
  
 
 
Да изчистим България за един ден? Можем да направим България по чиста, нека го покажем!
Кампанията по световното почистване се ражда преди няколко години сред група приятели в Естония. Те са убедени, че държавата, гражданите и бизнеса не само, че трябва да направят нещо, те вярват, че трябва да го направят заедно. Така в Естония е поставено начало, повече от успешно. В рамките на деня над 50000 души изчистват територията на страната си от 10000 тона отпадъци. Хубаво е, че България за пореден път също ще се включи в инициативата, като за общонационално почистване тази година е избрана датата 10.05.2015г.. Засега това е най-мащабната доброволна кампания у нас, като се има предвид, че хората по принцип трудно толерират подобни начинания. След като миналата година хиляди доброволци, начело с обществени личности, стартираха националното почистване, мечтата на организаторите е през настоящата година в кампанията да се включат още повече участници.
Това е кампания, в която вярваме, защото България е мястото, в което искаме да живеем и да се развиваме. За нас е важно общината, в която живеем и природата, която обичаме да бъдат чисти, а отпадъците наоколо не са нормална част от тях. 10 - ти Май е денят на почистването не само защото събираме хиляди тонове отпадъци за един ден, а защото променяме нещо, караме хората да се замислят, възпитаваме децата си.
Нека всички подкрепим инициативата - това е начин да направим стъпка към по - чиста околна среда и по - съвременно мислещи хора. Природата е на всеки един от нас и затова всички имаме грижата и задължението да я пазим.
Нека бъдем част от кампанията и всички заедно се включим в нея на 10 - ти Май 2015 г.! Нека с общи усилия направим нашия крайдунавски град, и община като цяло, едно по - приятно и по - чисто място за живеене!
И не на последно място: много по - лесно е да пазим, отколкото да почистваме това, което вече сме замърсили.
 
 
Кмет на Община Тутракан: …………………....
ДС/ВТ                                                                                                                  /д – р Д. Стефанов/