Да изчистим България за един ден

18/3/2014
„Да изчистим България …” – с повече мисъл и грижа за себе си и бъдещето на децата ни!
 
 
Да изчистим България за един ден? Можем да опазим България чиста за себе си и бъдещите поколения!
“Никой не е толкова мъдър, че да няма какво да научи от природата.” - гласи една поговорка.
Разхождали ли сте се край реката, в планината или по морския бряг? А направиха ли Ви впечатление многобройните разхвърляни опаковки от вафли, бонбони и други? Оказва се, че от тези опаковки природата не може да се изчисти сама – те са полиетилен, който не се разлага в природата. Ако искаме тези кътчета да са красиви и очарователни не трябва да хвърляме безотговорно отпадъците си.
Да опазим България чиста с повече мисъл и грижа за бъдещето!
Ако искаме населените ни места да са чисти и приветливи трябва да изхвърляме отпадъците си в контейнерите, и да почистваме замърсените терени.
Нека да почистим парковете, за да не играят децата ни в отпадъци и мръсотия!
България ни е една. Ние сме тези, които трябва да се грижим за нея. Така както се грижим за нашият дом, така трябва да се погрижим и за чиста природа и околна среда.
Нека всички заедно излезем на 26 - ти април и покажем, че не сме безразлични към всичко това!
Като всеки активен човек, който е пътувал по света и е видял колко красива и подържана е природата в другите страни, нека направим нашата родина един истински рай и заедно се включим в инициативата, защото искаме да живеем в една красива България, която гордо да наречем свой дом.
Да мислим за околната среда означава да мислим за себе си. Нека заедно превърнем България в едно по - чисто и уютно място за живеене!
Нека се възхищаваме на това, което не можем да създадем сами!
 
 
 
 
Кмет на Община Тутракан: …………………....
ДС/ВТ                                                                                                                  /д – р Д. Стефанов/